2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 |

 


september 2015

Minister-president tekent het Gulden boek van de stad Roermond

Gulden boek Guldenboek

Na afloop van de herdenking op zaterdag 5 september, schreef minister-president Rutte in het Gulden boek van de stad Roermond: onder de indruk van de ceremonie Mark Rutte. Daarbij waren aanwezig de burgemeester van Roermond, mevrouw Donders-de Leest, de Gouverneur van Limburg de heer Bovens en de voorzitter van de stichting Nationaal IndiŽ-monument 1945-1962, de heer Limpens.

Foto: ĎRetra fotografieí

 


 

augustus 2015

Minister-president aanwezig bij 28e herdenking

 

minister-presidentPremier Mark Rutte is zaterdag 5 september aanwezig bij het Nationaal IndiŽ-monument 1945-1962 in Roermond, om de de Nederlandse militairen te herdenken die in de periode 1945-1962 het leven lieten in voormalig Nederlands-IndiŽ en Nederlands Nieuw-Guinea. De Minister-president zal de herdenkingstoespraak uitspreken en namens de Ministerraad een krans leggen.

 


 

April 2015

Hub Aendekerk benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

 

Hub AendenkerkďUw inzet is opgevallen en maakte het verschil.Ē Dat zei minister Jeanine Hennis- Plasschaert vanmorgen op het Haagse departement tegen 10 Defensiemedewerkers. Zij ontvingen uit haar handen een Koninklijke Onderscheiding. Daarnaast kregen in hun woonplaats nog 13 (oud)militairen en burgers van Defensie een lintje. Hennis: ďDe waarde van deze onderscheiding is dat het gaat om individuele prestaties, ongeacht maatschappelijke status, militaire rang of adellijke afstamming. Ik beschouw het als een eer u vandaag in het zonnetje te zetten.Ē
Een van de gedecoreerden was de heer Aendekerk. Militairen konden dag en nacht een beroep doen op deze voormalige aalmoezenier. Hij richtte begin jaren Ď90 tijdens een uitzending naar JoegoslaviŽ het eerste Holland House op. Daar konden militairen op adem komen, zich even ontspannen. Dit initiatief leidde er mede toe dat tegenwoordig in vrijwel alle missiegebieden zoín huis (Echos) staat. ďMensen hebben elkaar zoveel te bieden, als ze maar met elkaar in contact komenĒ, is een treffende uitspraak van Aendekerk.

 


April 2015

Paul Schlicher benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau  

 

Paul SchlicherPaul Schlicher is vrijdag 24 april benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Naast zijn vele werkzaamheden voor de carnavalswereld, zoals bestuurslid en secretaris van Stichting Vastelaovendoptocht Remunj, secretaris en voorzitter van de Prinselikke Stadts-Garde Faubourg St. Jacques, medeoprichter en bestuurslid van de Federatie Euroregionale Gardes, was de heer Schlicher 11 jaar bestuurslid van de Stichting Nationaal IndiŽ-monument 1945-1962 en penningmeester van de Stichting Vrienden van het Monument.


Maart 2015

Plaquette 120 squadron ML KNIL officieel onthuld

 

PlaquetteZaterdagmiddag 28 maart is de plaquette van het 120 squadron ML KNIL officieel onthuld door het 520 squadron van de KLu. Tijdens de ceremonie werd een overdenking uitgesproken door Aalmoezenier Liduina van den Broek en schetste de heer Henk Kauffman het belang en de historie van het 120 squadron ML KNIL.

 

 

 

 


Maart 2015

2 Apache-vliegers omgekomen in Mali

HalfstokTijdens een schietoefening in Mali is dinsdagmiddag 17 maart een Nederlandse Apache-gevechtshelikopter neergestort. Hierbij zijn de 30-jarige kapitein Renť Zeetsen en de 26-jarige eerste luitenant Ernst Mollinger omgekomen. Beide slachtoffers zijn afkomstig van 301 Squadron van het Defensie Helikopter Commando op Vliegbasis Gilze-Rijen.

 

 


Februari 2015

Ridder MWO Van den Hoek (93) overleden

Ridder MWO Albert HoebenDrager van de Militaire Willemsorde Cornelis Pieter van den Hoek uit Werkendam is donderdagavond op 93-jarige leeftijd overleden. Dat bevestigde de Kanselarij der Nederlandse Orden vrijdagavond. Van den Hoek was een Werkendammer die tijdens de Tweede Wereldoorlog zogeheten crossings ondernam. Hij smokkelde mensen, berichten, goederen en medicijnen door de Biesbosch. Dit gebied lag van december 1944 tot en met mei 1945 tussen bezet en bevrijd gebied in. In 1942 werd de toen 21-jarige Van den Hoek opgepakt en naar een werkkamp in Keulen getransporteerd. Tijdens zijn verlof in november 1943 dook hij onder in een woonark in de Biesbosch. Daar zaten al drie andere onderduikers. Van den Hoek sloot zich aan bij de verzetsgroep 'De Partizanen van de Biesbosch'. Van den Hoek werd in 1948 door koningin Wilhelmina tot drager van de Willems-Orde geslagen. Er zijn nu nog vier levende dragers van de Willemsorde.

 

   

Volg ons

Stichting Nationaal IndiŽ-monument 1945-1962

Postbus 1302

6040 KH  ROERMOND

Mobiel: 06 55 32 83 06

e-mail: secretariaat

© NIM