Banner
Banner

2015 | 2014 | 2013| 2012 | 2011 | 2010 | 2009 |2008 | 2007 |

 

december, 2008
Nederlandse militair sneuvelt in Afghanistan

 

De 24-jarige Mark Weijdt is vrijdag in de Afghaanse provincie Uruzgan om het leven gekomen toen hij op een bermbom stapte. Dat gebeurde tijdens een vuurgevecht met vermoedelijke Taliban-strijders. Een soldaat raakte bij het incident lichtgewond. Dat heeft de Commandant der Strijdkrachten Peter van Uhm in Den Haag bekend gemaakt. De betrokken militairen waren op een meerdaagse patrouille om contact te zoeken met de bevolking, in een gebied waar de Nederlanders nog niet zo vaak geweest waren. De vlag bij het Monument voor Vredesoperaties en bij het Nationaal IndiŽ-monument blijven tot de uitvaartdienst van de omgekomen Mark Weijdt halfstok hangen.

 


november, 2008
Pierre Huyskens woensdag 19 november overleden

 

Diep bedroefd hebben wij kennis genomen van het overlijden van ons erelid

 

de heer Pierre Huyskens

 

Pierre Huyskens schreef voor de jaarlijks herdenkingen op 7 september een groot aantal declamaties, waarnaar door de ruim 20.000 veteranen en nabestaanden ademloos werd geluisterd. De woorden en de geest van deze declamaties hebben een vaste plaats gevonden in de hoofden en de harten van alle veteranen en nabestaanden. In onze herinnering blijft hij voortleven als een warme en betrokken persoonlijkheid die mensen kon binden. Wij betuigen ons medeleven en wensen zijn echtgenote, zijn kinderen en familie veel sterkte toe bij dit verlies.
Bestuur Stichting Nationaal IndiŽ-monument 1945-1962

 


oktober, 2008

Nieuwe plaquette bij Monument voor Vredesoperaties

ďU bent een onmisbare schakel in ons optreden.Ē Dat zei de Plaatsvervangend Commandant der Strijdkrachten luitenant-generaal Freek Meulman in Nieuwegein, tijdens de uitreiking van de Herinneringsmedaille Vredesoperaties aan tweehonderd militairen. Zij dienden bij het Logistic Support Detachement en het Joint Support Detachement in Afghanistan. Tijdens de plechtigheid werd een minuut stilte in acht genomen voor alle gesneuvelde en gewonde collegaís van het afgelopen jaar. Zij zijn vandaag bijgeschreven op een nieuwe plaquette bij het Monument voor Vredesoperaties in Roermond.

 


september, 2008

Een dode en vijf gewonden bij aanslag in Uruzgan

De 21-jarige soldaat der eerste klasse Jos ten Brinke is vanmiddag omgekomen bij een aanslag met een geÔmproviseerd explosief (IED). Bij deze explosie zijn vijf Nederlandse militairen gewond geraakt, van wie een zwaar. De aanslag gebeurde rond 15.00 uur plaatselijke tijd, dat is 12.30 uur Nederlandse tijd. Van de militairen zijn er vier, een sergeant en drie soldaten, afkomstig van 45 Pantserinfanteriebataljon uit Ermelo en twee soldaten van 41 Pantsergeniebataljon uit Oirschot. Ook de omgekomen militair behoorde tot deze genie-eenheid. De toestand van de gewonden is stabiel. De families zijn op de hoogte gebracht. De vlag bij het Monument voor Vredesoperaties en bij het Nationaal IndiŽ-monument blijven tot de uitvaartdienst van de omgekomen militair halfstok hangen.

 


september, 2008
Carillon weer in oude luister hersteld

Met man en macht is vrijdag 5 september de hele dag gewerkt om het carillon weer operationeel te krijgen. Nadat de klokken in de nacht van 7/8 november 2007 gestolen waren, kon het carillon vandaag weer in zijn oude luister hersteld worden. Om het carillon een breder toonspectrum te geven, waardoor er meer melodieŽn gespeeld kunnen worden, zijn er drie extra klokken toegevoegd.


augustus, 2008

Nationaal IndiŽ-monument ontvangt foto-verzameling 4.2. RI

© NIM/ Ursem J.P.S.M.Op de laatste dag van de maand, donderdag 31 juli, heeft veteraan de heer van Nistelrooij, in het bijzijn van naaste familie, zijn omvangrijke fotoverzameling over 4.2. RI overgedragen aan het Nationaal IndiŽ-monument. Vicevoorzitter de heer Nico Engels nam de bescheiden dankbaar in ontvangst. De verzameling, of een deel daarvan, zal op gezette tijden in het Generaal Spoorpaviljoen tentoongesteld worden.


april, 2008
Weer Nederlandse militairen omgekomen in Afghanistan

© NIM/ Ursem J.P.S.M.Bij een aanslag met een bermbom in Afghanistan zijn twee Nederlandse militairen om het leven gekomen. Een van hen is de de zoon van de nieuwe Commandant der Strijdkrachten Peter van Uhm. Bij de aanslag waarbij de 23-jarige luitenant Van Uhm en een 22-jarige soldaat om het leven kwamen, raakten twee andere militairen zwaar gewond. De missie in de Afghaanse provincie Uruzgan heeft sinds de start in 2006 zestien levens geŽist. Acht van de slachtoffers kwamen om het leven door gevechtshandelingen. De vlag bij het Monument voor Vredesoperaties en bij het Nationaal IndiŽ-monument zullen tot de uitvaartdienst van de twee omgekomen militairen halfstok blijven hangen.


januari, 2008
Opnieuw Nederlandse militairen gesneuveld in Afghanistan

© NIM/ Ursem J.P.S.M.In Afghanistan zijn op zaterdag 12 jaunari opnieuw twee Nederlandse ISAF-militairen om het leven gekomen. Het gaat om de 20-jarige soldaat eerste klasse Wesley Schol en de 22-jarige korporaal Aldert Poortema.
De militairen zijn afkomstig van het 44 Pantserinfanteriebataljon gelegerd op de Johannes Postkazerne te Havelte. De vlag bij het Monument voor Vredesoperaties en bij het Nationaal IndiŽ-monument zullen tot de uitvaartdienst van de twee omgekomen militairen halfstok blijven hangen
.

   

Volg ons

Stichting Nationaal IndiŽ-monument 1945-1962

Postbus 1302

6040 KH  ROERMOND

Mobiel: 06 55 32 83 06

e-mail: secretariaat

Bezoekadres:

Maastrichterweg 19

6041 NZ  ROERMOND

GPS: N 51.10.979 E 5.59.314

 

© NIM