Banner
Banner

 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 |

 

Gepost: 11 november, 2013

29 november, start Veteranentrefpunt in Roermond

Het eerste Veteranentreffen Midden-Limburgse veteranen start op vrijdagavond 29 november om 19.00 uur in het General Spoorpaviljoen in het Nationaal Herdenkingspark Roermond aan de Maastrichterweg 19 te Roermond. Onder het thema: de Veteraan vertelt zijn/haar verhaal zal de nog in militaire dienst zijnde adjudant Emile van den Elshout op deze avond de spits afbijten. Van den Elshout is al vier keer naar Afghanistan uitgezonden en gaat in maart 2015 voor de 5e keer op missie.

Het initiatief komt van Dienstverlening en bestuur van de Bond van Wapenbroeders Afdeling Roermond. Het is de bedoeling om met ingang van januari 2014 iedere laatste vrijdag van de maand om 19.00 uur bij elkaar te komen om elkaar te informeren over onze uitzendingen waar ook ter wereld en de onderlinge banden aan te halen.
Midden-Limburgse veteranen zijn met partner van harte uitgenodigd in hťt Trefpunt voor Veteranen in het Herdenkingspark in Roermond op vrijdag 29 november 2013 om 19.00 uur.
Aanmelden kan HIER per e-mail bij de heer Huub Aendekerk of telefonisch via 0475-337830, met opgave van naam, adres, telefoonnummer, e-mailadres en aantal deelnemers (alleen of met partner).
 


 

Gepost: 18 oktober, 2013

Fakkeltocht naar Monument voor Vredesoperaties

FakkeltochtVrijdag 25 oktober zal voor de vijfde keer de herdenking bij het Monument voor Vredesoperaties in Roermond plaatsvinden. Deze wordt georganiseerd door het Veteraneninstituut, de Stichting Landelijke Thuisfronten en de Geestelijke Verzorging bij de krijgsmacht. Alle Nederlandse militairen die zijn gesneuveld tijdens vredesoperaties worden dan herdacht. Bezinning en ontmoeting staan hierbij centraal. De avond begint om 17.30 uur met een gezamenlijke broodmaaltijd. Hierna is er een korte bezinningsbijeenkomst in de Kapel van ít Zand. Aansluitend gaan de familieleden in een stoet met brandende fakkels naar het monument in het Nationaal Veteranenpark Roermond. Na een korte overweging en een moment van stilte kunnen bloemen worden gelegd bij de plaquettes met namen van omgekomen militairen. De avond wordt afgesloten met een informeel samenzijn in het Generaal Spoorpaviljoen.

 


Gepost: zondag 6 oktober, 2013

Oorkonde voor Ron van Muijen

Ron van MuijenRon van Muijen kreeg zaterdagavond 5 oktober uit de handen van de voorzitter van het Nationaal IndiŽ-monument 1945-1962 Pascal Limpens  een oorkonde, als dank voor zijn superbe inzet gedurende de voorbereiding en uitvoering ter gelegenheid van de 26e herdenking.

 

 

 

 


Gepost: donderdag 03 oktober, 2013

Subsidie vfonds toegekend

burgerslachtoffersHet vfonds heeft besloten om een subsidie toe te kennen voor ons project Renovatie Monument voor Burgeslachtoffers. Omdat dit monument een belangrijk onderdee lis van de Nationale Herdenking is het verzoek gehonoreerd.

 

 

 

 


Gepost: dinsdag 10 september, 2013

Toespraak staatssecretaris en declamatie Hans van Bergen zijn toegevoegd

Staatsecretaris TeevenDe toespraak van de staatssecretaris van Veiligheid en Justitie Fred Teeven en de declamatie van de heer Hans van Bergen zijn toegevoegd. U kunt ze lezen door op de knop Toespraken te klikken of meteen HIER voor de toespraak van de staatsecretaris of HIER voor de declamatie van Hans van Bergen.

 

 

 


 

De Nieuw Amsterdam in Andere Tijden, zondag 29 september

Nieuw AmsterdamDe Nieuw Amsterdam was het eerste repatriŽringschip dat na de oorlog overlevenden uit IndonesiŽ naar Nederland moest brengen. Aan boord ca. 1200 kinderen die door het verblijf in de kampen ernstig verzwakt waren. Onderweg op het schip brak een epidemie uit: Ďblauwe mazelení. De ondervoede tropenkinderen waren hier nauwelijks tegen opgewassen, er vielen tientallen doden. Zo verloor HenriŽtte van Geel haar vriendinnetje dat ze in het Jappenkamp had leren kennen. Anderen moesten, in het zicht van de veilige haven, hun broertje of zusje vaarwel zeggen. Andere Tijden, zondag 29 september om 21.20 op Ned. 2.

 


Gepost: dinsdag 10 september, 2013

Toespraak voorzitter en gebed aalmoezenier toegevoegd

Pascal LimpensDe toespraak van de voorzitter van de stichting Nationaal IndiŽ-monument 1945-1962 Pascal Limpens en het gebed van Liduina van den Broek, aalmoezenier veteranen regio Zuid-Nederland, zijn toegevoegd. U kunt ze lezen door op de knop Toespraken te klikken of meteen HIER bekijken.

 

 

 

 


Gepost: zondag 8 september, 2013

Herdenking ook in het teken van gevallenen Korea

Vele duizenden veteranen en nabestaanden waren zaterdag in Roermond aanwezig bij de 26ste Nationale Herdenking van de gevallen Nederlandse militairen in het voormalige Nederlands-IndiŽ en Nederlands Nieuw-Guinea. Voor het eerst stond de herdenking dit jaar ook in het teken van de 122 Nederlandse militairen die zijn gesneuveld in de Koreaanse oorlog (1950-1953. Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie Fred Teeven hield een toespraak en legde een krans bij het Nationaal IndiŽ Monument 1945-1962.

Foto's van de herdenking zijn aan het fotoalbum toegevoegd.

 


Gepost: woensdag 21 augustus 2013

Nederlandse ridders naar herdenking

RMWOWij zijn zeer vereerd en verheugd dat de heren Albert Houben, Cornelis van den Hoek en Marco Kroon, dragers Militaire Willems-orde acte de prťsence zullen geven tijdens de Nationale Herdenking op zaterdag 7 september. Ook de weduwe van Ridder Militaire Willems-Orde Giovanni Hakkenberg, zal bij de plechtigheid aanwezig zijn.

 

 

 


Gepost: donderdag 15 augustus 2013

Persbericht over de 26e Nationale Herdenking is verstuurd

emotie bij herdenking 2012Het persbericht over de Nationale Herdenking op 7 september is naar de media verstuurd. Het persbericht is geplaatst in de Persmap. U kunt het persbericht ook meteen
HIER inzien.

De Koninklijke Militaire Kapel ĎJohan Willem Frisoí en het Hertens Mannenkoor zorgen dit jaar voor de muzikale omlijsting. De erewacht wordt gevormd door een detachement van het 41 Pantsergeniebataljon uit Oirschot.

 

 


Gepost: maandag 3 augustus 2013

Met de trein naar de Nationale Herdenking

Flyer NSDe NS zet ook dit jaar weer extra treinen en extra lange treinen op zaterdag 7 september. In deze
bijlage een overzicht van de belangrijkste treinen. Wij adviseren u zoveel mogelijk hiervan gebruik te maken. Wilt u op andere tijden reizen, kijk dan op ns.nl/reisplanner. Op station Roermond worden extra NS-medewerkers ingezet om alles zo goed mogelijk te laten verlopen en rijden er speciale pendelbussen naar het Nationaal Herdenkingspark.

Wij adviseren u om voldoende drinkwater mee te nemen en een beschermmiddel tegen zon en regen.

 


Gepost: maandag 10 juni 2013

Vaandel 5-6 R.I. overgedragen

Overdracht vaandel
Wegens opheffing heeft de reŁnievereniging 5-6 R.I. haar vaandel op zaterdag 8 juni officieel overgedragen aan de stichting Nationaal IndiŽ-monument 1945-1962. Op de foto de heer Smoorenburg namens de reŁnievereniging 5-6 R.I. en de heer Plattel secretaris van de stichting Nationaal IndiŽ-monument 1945-1962. Het geheel met de hand geborduurde vaandel is meer dan 50 jaar oud en krijgt een mooie plek in het paviljoen. Daarnaast heeft de reŁnievereniging 5-6 R.I., door middel van een financiŽle bijdrage, het leggen van een krans tijdens de jaarlijkse herdenking voor 10 jaar veiliggesteld.

 


Gepost: woensdag 01 mei 2013

Prins Maurits benoemd tot adjudant

Adjudant in buitengewone dienstKoning Willem-Alexander heeft prins Maurits benoemd tot zijn adjudant in buitengewone dienst. In die functie kan Maurits zijn neef vertegenwoordigen tijdens ceremoniŽle militaire aangelegenheden. Ook heeft de koning Maurits bevorderd tot kapitein-luitenant ter zee van de Koninklijke Marine. -Foto Jeroen van der Meyde / RVD-

 

 

 


Gepost: dinsdag 30 april 2013

Koning Willem-Alexander beŽdigd en ingehuldigd

StaatsiefotoHet bestuur van de stichting Nationaal Nationaal IndiŽ-monument 1945-1962 en alle vrijwilligers wensen Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima heel veel sterkte en wijsheid bij het uitvoeren van hun taak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Gepost: vrijdag 12 april 2013

Nieuw seizoen van start: Generaal Spoor paviljoen weer geopend

EretafelsHet Generaal Spoor paviljoen is weer dagelijks geopend, van 11.00 uur tot 16.00 uur. Ongeveer 45 vrijwilligers zijn dan bij toerbeurt aanwezig, om de jaarlijks meer dan 30.000 bezoekers, met raad en daad bij te staan. Daarnaast wordt het paviljoen ook gebruikt voor het geven van voorlichting aan diverse groepen zoals schoolklassen. Voor groepen bestaat de mogelijkheid om onder deskundige leiding een voorlichtingsbijeenkomst bij te wonen. GeÔnteresseerden kunnen contact opnemen met het het secretariaat via telefoonnummer: 06 55 32 83 06.

 


Gepost: zaterdag 16 februari 2013

Drager Willems-Orde Hakkenberg (89) overleden

Giovanni Narcis HakkenbergOud-marinier Giovanni Narcis Hakkenberg is vrijdag op 89-jarige leeftijd overleden. Hij was een van de laatste nog levende dragers van de Militaire Willems-Orde, de hoogste ridderorde van Nederland. Dat heeft het ministerie van Defensie bekendgemaakt.
Hakkenberg kreeg de onderscheiding voor zijn werk tijdens de politionele acties op Oost-Java. Hij leidde een kleine groep mariniers die keer op keer opstandelingengroepen in Nederlands-IndiŽ wist te overrompelen en te verslaan. Hakkenberg en zijn mannen brachten de vijand 'gevoelige verliezen aan manschappen en wapenen' toe zonder zelf verliezen te lijden, ook al waren ze in ondertal, aldus de tekst bij zijn Willemsorde. Hakkenberg was op 3 september 2011 nog aanwezig bij de Nationale Herdenking bij het Nationaal IndiŽ-monument 1945-1962.

 


Gepost: vrijdag 08 februari 2013

Herdenkingspenning te koop

HerdenkingspenningTer gelegenheid van de 25e herdenking bij het Nationaal IndiŽ-monument op zaterdag 1 september 2012 is er een speciale herdenkingspenning geslagen. Alle 'Vrienden van het monument' hebben de penning die een doorsnede heeft van 3 centimeter, al ontvangen. Ook u kunt in het bezit komen van deze exclusieve penning. Kijk voor alle bijzonderheden in onze webshop.
 


Gepost: donderdag 17 januari 2013

Eerste voorlichtingsbijeenkomst 2013

voorlichtingsbijeenkomstMaandag 21 januari vind dit jaar in het paviljoen het eerste Vertelproject / Voorlichtingsbijeenkomst plaats voor militairen afkomstig uit de Lunettenkazerne in Vught. Voor groepen bestaat de mogelijkheid om onder deskundige leiding ook een voorlichtingsbijeenkomst bij te wonen. GeÔnteresseerden kunnen contact opnemen met het het secretariaat via telefoonnummer: 06 55 32 83 06. Alle bijeenkomsten, indien definitief, worden in de Agenda geplaatst.


Gepost: maandag 14 januari 2013

Nieuwjaarsreceptie

Nieuwjaarsreceptie 2013De nieuwjaarsreceptie voor bestuur, ereleden en medewerkers van het Nationaal IndiŽ-monument 1945-1962 werd op 13 januari in het Paviljoen gehouden. Velen maakten van de gelegenheid gebruik om elkaar op deze vrieskoude zondagmiddag het allerbeste te wensen voor 2013.

 

 

 

 


 

   

Volg ons

Stichting Nationaal IndiŽ-monument 1945-1962

Postbus 1302

6040 KH  ROERMOND

Mobiel: 06 55 32 83 06

e-mail: secretariaat

Bezoekadres:

Maastrichterweg 19

6041 NZ  ROERMOND

GPS: N 51.10.979 E 5.59.314

 

© NIM